Khamis, 13 Disember 2012

Cuti2 Ke Perak,Penang dan Kedah. . .(part 1)


hehehehehe....cam nak terjun je dalam kolam ikan belakang aku tu...

assalamualaikum...9/12/2012...(jumaat)..kitorang bertolak dari kuantan ke perak dalam pukul 11malam..memang excited gak arr coz nak jalan2 dgn keluarga...ramai2 plak tu...lagipun yg ni kali kedua pergi ke sana..pergi ke perak kitorang just 2 kenderaan je...van sewa 1 dgn kereta ayah saudara aku..aku ofcoz la naik van...baru sedap nk tido..mmg lama gak nak sampai ke sana..lebih2 lagi ke Bukit Merah..ayah saudara aku sewa apartment kat resort sana..berapa kali berhenti daaa...kejap nk buang air..kejap nak makan..kitorang sampai Perak dalam pukul 6 am..sampai apartment plak pukul 9am gitu la...smpai je..kitorang siap2 utk ke Taiping...nak pergi zoo..sampai kat zoo...mcm2 la ambik gambar...belum masuk lagi tu...hahaha...tapi...aku boring la masuk zoo..kat KL pun masuk zoo,Melaka,kat Kemaman,kt Kuantan tempat aku sendiri pun masuk zoo..lain la kalau ade dinosour dalam tu..(cewahhh)..ape2 pun..tiket masuk...mahal gak..dah la aku kena bayar utk tokwan aku,adik aku,mak aku dan aku...wooo....RM46..(fly..fly..fly...)tapi xpe la...janji happy...ape yg aku nampak dalam zoo tu toksah cerita la...semua binatang2 yg biasa ada dalam zoo...cuma aku takut masuk zoo sana sebab pagar die rendah2..mcm sistem keselamatan sana lemah je..buaya besar2 mcm duduk sebelah jalan je..pagar plak rendah..silap haribulan tiba2 cik buaya tu nak ngorat anak dara org smpai keluar pagar..x ke naya tu cik jenab oii....tapi yg paling aku suka masuk zoo sana and kenangan takkan aku lupa iaitu aku dapat pegang ular sawa...horeyy!!akhirnya..aku dpt pegang ular sawa and amik gambar dgn cik sawa..panas je rupanya badan cik ular tu...aku igt sejuk je..hohoho...muka nampak cool...tp hati...dupdapdupdap gak...hahaha...xde la debar sgt...sebab time tu penat sgt2 dh berjalan..hbs gi zoo..kitorang ke kampung atau tempat asal pakteh aku...kampung ape nama ntah lupe..jauh gak la..utk makan durian kampung yg murah gilerr siott...terkezutt aku,,durian die....boleh tahan la..ade gak rasa durian tu..kebaboomm sedap die..almaklumlah..hantu durian..aku happy sgt bile tgk tokwan aku nampak bahagia sgt...ye la..dh berapa tahun tak pergi bercuti..asyik dukkk aje kat rumah..die penat asyik sorok aje..aku tau die saje sorok biar org lain xnak rasa die tu mcm perosak atau bagi susah aje...kitorang semua tau..kesian tgk die penat...smua berhenti berehat sekali..mmg boleh nampak muke die..kalaulah arwah tokki aku ada lagi..:'( dh kenyang makan durian..kitorang balik apartment utk berehat...nak balik cepat sebab nak tgk bola..malaysia lawan thailand..huhu..biarpun kecewa sedikit sebab seri tp kira ok la tu..mintak utk kali kedua tu boleh plak dpt...ok...utk second day kitorang punya holiday..sambung ke bahagian kedua plak..malas nak taip pnjang2..
depan pintu masuk...ni posing je ekk bukan  jd jaga kt situ ahak..

aku tergelak tgk muka org kat belakang aku tu...linda kabo ke aku tu gorilla terlepas dr zoo..hahaha

tiket masuk yg perlu aku bayar...wooo...nape x free je..

banyak2 binatang..binatang ni la yg paling comel bg aku...

horeyyy...ular....ular..


takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

2 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini