Ahad, 30 September 2012

malam minggu dengan family. . . .

suasana jem kat TC..nasib baik time nak balik..kalau time nak pergi...jangan harappp....
aku dengan adik bongsu aku...(pehal aku pandang lain jgn tnya..)

kt tepi pantai time tu ada ramai kaum cina tengah menyambut perayaan  pesta tanglung..memang penuhhhhh dengan kaum diorang..paling cantik bila diorang pasang lilin kat atas pasir..pastu dengan tanglung terbang banyak dah macam UFO aku tengok...paling bagus diorang jaga kebersihan pantai...orang2 kuantan memang terbaikkk...
memang seronok kalau keluar dengan keluarga..pergi berhibur..tenangkan fikiran..boleh eratkan hubungan kitorang sekeluarga..malam minggu kat teluk chempedak atau orang2 kuantan panggil TC memang happening...nak2 lewat malam...makin penuh dengan orang...mujur kitorang tolak ke TC awal sikit dalam kul 9..kalau tidak...jangan harap nak dpt parking..nak masuk jalan ke TC pun entah2 jangan harap dapat masuk...jem teruk...aku teringat aku gi TC dengan member2 kelas lama..masa tu pukul 1 pagi..jalan memang jem teruk gila b**i..satu jam lebih aku dengan usop terperangkap dalam jem tu sampai kereta usop tu meragam tak boleh start...hahaha..hadoiii...tp malam minggu aku dengan keluarga alhamdulillah...nasib baik dpt parking..jem pun tak teruk lagi..first sampai..aku cadang nak beli air kat chatime je...tapi ramai pulak beratur..lepas tu kena ambil giliran plak tu...huh..leceh...pastu ingat nak makan kt burger king...takut lagi penuh orang dalam tu..dah la ruang dia sempit..sure tak dapat tmpat duduk punye laa..tutti frutti??errr...mahal lerr..KFC diorang dah bosan..so?makan kat McD aje la...
diorang pun dah lama tak makan burger Mcd ni..lain la aku..time kt KL hampir setiap minggu makan kat Mcd..huhu..ni duduk kuantan takde la selalu sangat...=P
belanja diorang makan..kenyang toksah cakap la..
puas makan mcd kitorang jalan2 sekitar TC...suasana kat TC..toksah cakap...tak bosan langsung..ibaratkan "mini bukit bintang" bagi aku sebab ramai anak2 muda datang lepak2 and buat persembahan dari segi muzik,tarian dgn (entahhh laaa)...maksiat pun banyak gak..=_="..bagi yang datang dengan keluarga...budak2 kecil mesti seronok sangat2 sebab ade byk permainan kat situ..boleh main mini bike,kereta kecik tu,gelongsor belon,taman permainan...untunglaa jadi budak2..kalau budak2 muda remaja cam aku plak..memang syok lepak dengan member2 sambil duk tepi pantai..hisap rokok,kalau nak hisap sisha gi kat kedai makan kat bahagian belakang..memang berlambak kedai makan jual perkhidmatan tu..nikmat tul malam2 minggu..(sosial skit2 je..)..nak shoping kat situ pun ada...byk kedai jual kraftangan,baju..haa..uptown pun ada..memang meriah la..smpaikan org2 KL ckp...TC lagi best dari PD..(diorang yg ckp..bukan aku..)walaupun kecik tp penuh dengan macam2 hiburan..pstt..disko pun ade tau..(haishh..maksiat..maksiat..astaghfirullahalazim..)kalau nak bersiar2 kat kawasan jambatan TC tu waktu malam sekarang dah boleh sebab dah ada lampu...kawasan situ la byk port utk orang..ehem2..kat TC..sampai kul 4 pagi pun still ramai lagi orang..tp..jangan la buat taik kat situ plak...nanti Tuhan turun bala kat kita..siapa susah?kan?..pendek kata..TC memang tmpat paling terbaik untuk aku..(mesti ada yang akan ckp..alaa..dr gi TC malam2 baik gi masjid atau buat ibadat..eh..macam la ko buat..)hehehe..
takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

Khamis, 27 September 2012

S E M A N G A T ! ! !

Aku rasa tak sabar nak tunggu tahun 2013 yg mana aku nak pilih jalan hidup aku sendiri yg mana itulah impian aku akan aku laksanakan..(cewahh...dah macam PM la plak...=_=)

  • Tahun 2013..aku nak laksanakan impian aku dgn betul2....taknak main2 lagi dh..
  • Aku nak kerja keras untuk diri aku dgn keluarga aku..
  • Kena kerja lebih keras beb untuk capai impian aku tu.
Kalaulah masa tu boleh diputarkan balik...nak aje aku tebus masa2 tu...tp tak apa..Insyaallah boleh sempat lagi..dalam masa 3 bulan ni aku kena janji dengan diri aku tahun depan aku akan capai impian aku tu...HAHAHAHAHA..(tiba2 gelak)
think positive beb!!...think positive!!semangat membara-bara...


takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

Sabtu, 22 September 2012

Jalan2 Dengan Keluarga. . .@Kuantan River

err....errrr...no komen for this picture....hohoho
di taman esplanade kuantan....
ini sepupu aku..cun x dia??hehe...ala2 saloma gitu..
memang jarang aku ke kuantan river..lebih2 lagi dengan family aku...hehehe....nasib baik hari minggu semua cuti..dpt la kitorang luangkan masa kitorang bersama...
takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

Isnin, 17 September 2012

Kembara Di Negeri Kelantan. . . .

    pasar siti khadijah....tempat dia memang cantik...beruntung dpt tinggal dlm malaysia yg ada budaya kita sendiri..
Tambah kapsyen

hehehe...ni lah dia pemandu pelancong aku...dua org tuuu...kelas x??hahaha....xde la..dua org ni member baik aku time belajar kt KL..(pssttt...diorg sesuai x??)
bertolak ke kota bharu dr kuantan ambil masa lebih 7 jam...habis kebas pinggang dgn punggung aku..dah la aku naik bas waktu malam...sampai kat kelantan dalam pukul 6.30am...aku turun kt KB trade centre sambil menunggu kawan aku dtg ambil..nasib baik rumah die dekat je dgn bndr KB..smpai kat rumah wan(kwn aku) aku berehat sekejap dlm bilik...pukul 8.30 wan panggil ajak makan sekali dgn family dia...family wan memang sporting n baik...selesa betul aku..aku breakfast dgn nasi tumpang yg dibeli ayah wan kat gerai makan td...hbs makan aku siap2 utk ke rumah aini sufia pulak utk pergi melawat hazim kat hospital dan jalan2..bla..bla..bla..tiba kat hospital dalam pukul 12.00..kesian aku tgk keadaan hazim..tp wan ckp dulu lagi keadaan hazim lagi teruk..langsung x bercakap..x bergerak..x ingat org..tp bila aku dtg aku wan dgn piya ckp keadaan dia dh ok dr sebelum ni..alhamdulillah..kesian jugak aku tgk mak hazim tu..syg betul die dgn hazim...semoga cepat sembuh ye hazim..OK..dh lawat hazim...kitorg ke pasar siti khadijah...memang tmpat wajib aku nk pergi...(mcm dlm gmbar)memang cantik sgt kalau tgk dr atas...mcm2 bnda aku nk beli..pening aku tgk byk gerai...hehe...ambil gmbar je laaa..
dah puas shoping dgn jalan2 kat pasar siti khadijah...diorg bwk aku ke rantau panjanggggggggggg......haha..kena sebut pnjang...memang aku nak jadi gila tgk kedai berlambak2 kt situ...piya cdgkan utk makan aiskrim pulut...yummm..sedapnyee..igtkan ade pulut dgn aiskrim je..tp byk betul isi dalam die..kcg,jelly,roti potong,berwarna warni...kalah tutti frutti...yg ni lagi murah..RM2 je..sedapppp.....aku kat sana pun bukannya shoping sgt pun...jalan2 cr mkn je.beli baju sehelai...memang murah la brg2 kt sana..lepas tu makan sosej pulut....yumm..1st time aku jumpa...aku mkn "angry bird"..hahaha..sedapp...
aiskrim pulut nama dia tapi dalam dia ada macam2...jelly,kacang,bla4....sedapppp..

haaaaa....aiskrim ni buat aku rasa jatuh cinta padanya selepas memandangnya..kalah tutti frutti....cantik dan seksi....
makan angry bird...nyam2....
jalan2 dengan member baik aku kat rantau panjang. . .
.

takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

Khamis, 13 September 2012

going to kelantan. . . .

rasanya dah bertahun2 aku tak ke sana...last aku pergi dalam tahun 2003 or 2004..perghh..lama gilerr...

aku nk ke sana pun sebab nak lawat kawan aku kat hospital..dia kemalangan..kesian..koma sampai hilang ingatan...


takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

Terdapat ralat dalam alat ini