Jumaat, 25 Januari 2013

Assalamualaikum...
cerita ni tak pernah pun aku tahu..walaupun dah lebih seabad...(kecik lagi time tu..mane tau ape2..hehe)
tapi cerita ni memang menarik..tersentuh dgn keajaiban islam..agama yang memang suci..mesti ada yang still ingat lagi kejadian 11 september 2001...berlaku kat kota New York..yang mana menara WTC runtuh akibat serangan pengganas..kejadian tu memang menyedihkan tapi yang paling menyedihkan rakyat New York terutama presiden mereka...(Bush Durjana) menuduh orang islam dalang serangan tersebut..(aku time kecik tu tak reti ape2)...sampaikan selepas menara tu runtuh..negara Afganisthan pulak diserang oleh askar2 amerika...(buduhhh)...tapi ada cerita menarik pasal kejadian runtuhan menara yang diorang dok bangga2 sgt..maybe ramai gak yang tak tahu smpaikan nak join sekali hari peringatan keruntuhan menara tu..kalau korang kaji dalam surah Al-Taubah..macam ada kena mengena je...ibarat Allah telah tetapkan masa hadapan dalam Al-Quran...Allahualam...hanya Dia je yang tahu..baca la info kat bawah ni..

Dalam surah ini dikhabarkan peristiwa serangan ke atas WTC..

"Maka apakah orang-orang yang mendirikan masjidnya di atas dasar taqwa kepada Allah dan keredhaanNya itu yang baik, atau orang-orang yang mendirikan bangunannya di tepi jurang yang runtuh, lalu bangunannya itu jatuh bersama-sama dengan dia ke dalam neraka Jahannam. Dan Allah tidak memberikan petunjuk kepada orang yang zalim."

Di situ disebutkan keruntuhan bangunan kerana yang mendirikannya adalah orang yang zalim. WTC yang runtuh di Kota New York pada 11/9/2001 berada di jalan JERF HAR telah disebutkan pada kalimah "JURUFIN HAR" dalam ayat 109 : At-Taubah yang membawa maksud mengikut tafsir ulama sebagai "ditepi jurang yang runtuh."

Ternyata adalah nama sebuah jalan di kota New York tadi, JERF HAR.Surah At-Taubah terletak pada Juzuk 11 menunjukkan tarikh 11 haribulan kejadian tersebut. Sedangkan angka 9 yang menunjukkan bulan September bersamaan dengan kedudukan Surah At-Taubah pada surah yang ke 9 mengikut urutan surah Al-Quran.Ayat 109. Ternyata jumlah tingkat di WTC ada 109 tingkat.!!! Kejadian tersebut pada tahun 2001, setelah dihitung-hitung jumlah huruf pada Surah At-Taubah ada 2001 ayat!!! Subhaanallah..

 Juzuk ke 11 : 11 haribulan
Surah yang ke 9 : Bulan 9 ( September)
Ayat yang ke 109 : WTC ada 109 tingkat
Surah at Taubah ada 2001 huruf : Tahun kejadian ialah tahun 2001


Masyallah...unik kan??kalau rasa tak yakin..boleh la tanya pada ustaz..pakar2 agama..ulamak..(jangan tanya aku..aku cuma jumpa artikel ni dalam satu majalah lama..cari dalam internet pun ada gak cerita pasal ni..)

apa2 pun...hanya Allah saja yang tahu kebenarannya....Allahuakbar...
apa yang ada kat asap tu?entoh.i dunno...

Add caption

apa2 pun...aku bersyukur dilahirkan kat malaysia..aman..makmur..sejahtera..ewah.


takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

2 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini