Isnin, 8 Oktober 2012

Kenangan Lucu. . .

Assalamualaikum..aku tak tau nak taip apa..so..aku cuma nak cerita pengalaman lucu aku time aku muda2..(eh dah tua dah aku yop..haha..)berlaku masa tahun 2008..aku keluar sorang dri ke bandar kuantan..jalan2 release tension..tempat faveret aku time tu megamall je la..ada wayang,game,bowling..waktu tu aku cuma jalan2 je..main game,beli barang sikit..nak tgk wayang takde cerita best...bla..bla..bla..dah pukul 4 pm..aku nak balik rumah..time tu naik bas je...motor tak beli lagi..aku agak mesti ada bas dalam kul 5..time aku nak tunggu bas..aku tgk..memang ramai giler umat manusia tengah tunggu bas kt situ..aku pun ckp dalam hati.(alamak!!ramainye..habislahhh..)tunggu punya tunggu masin mulut aku..kul 5 bas sampai..nama je bas tu bas sihat..tapi rupa tak sihat langsung..hampeh..aku tengok umat2 yg tengah tunggu bas tu punya la berebut nak naik bas macam budak tadika yg excited nak gi lawatan..porahhh..aku naik bas lain arr...last2 penuh gak bas tu...masih ada lagi sisa2 umat manusia kt situ...ramai plak tu.(grrrr..bongekkk)..so aku tunggu pulak next trip..kul 6 baru ada bas..tu pun dah penuh..yang sakit hatinye....pehal arr ramai plak mat2 indon gi bandar time tu...menyemak je..bas tu pulak cuma amik separuh je org yg tunggu kat situ..macam biasa la...umat2 yg tunggu bas tu...berebut bagai nak cibai..aku target bas kul 6.30 ada..sebab aku dah biasa bas2 kt situ..tiba2...tengah2 umat2 penunggu bas dah kurang...dtg plakkk umat2 yg lain..makin ramai pulakkkk...duduk laa aku sebekk sorang2 takde geng..(menyesallll!!!)
masin mulut aku..bas sampai kul 6.30..paling sakit hati aku.bas tu berhenti kt depan geng2 mulut bising...berebut punya nak rak..(macam kambing..bodoh)..pehal arr bas tu tak berhenti kat depan aku??
last2..tak dapat gak aku naik bas..dah pun masuk maghrib..hadoii..asar ntah kemana..dalam kul 7 bas ada..tapi tak berhenti sebab dah penuh....dh gelap dah..aku laparrr...smpai dekat kul 8..org yg menunggu ade lagi..ramai gak..aku nak masuk megamall jap nak beli roti dgn air...dh beli air dgn roti aku tgk...dh takde dah org2 yg tunggu bas.....fffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuu...diorang dah naik bas....TAK GUNAAA!!!!!...duduk la aku sorang2 dalam gelap..dalam hati aku cakap..(balasan tinggal solat la ni..Y__Y)
ada public phone kat situ..aku nak kol pakteh aku atau paksu aku mintak tolong ambik...masuk duit syiling...jatuh..masuk..jatuh..masuk jatuh....*&()^%$#@..mencarut aku kat situ...lantaklah kalau ade org tgk..aku duduk sorang2 sampai kul 10...pukul 10 baru la bas ade..TAK GUNAA!!!!!...dari pukul 4.30 aku tunggu...pukul 10 malam baru aku boleh naik bas....memang dugaan....naik bas pun ade je dugaan yg berlaku..malehh dh aku nak cerita..kang ade plak yg terguling2 gelakkan aku...aku sendiri pun tergelak bila ingat balik..

walaupun dh lama berlaku..tapi aku still takkan lupa kenangan "manis" tu...wkakakakaka..
takkan baca je kot. . .komen la sekali. . .^_^

5 ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini